Ga naar de mobiele website
^ Top

Misskandidate onthult geheim dat ze verbergt onder haar make-up. Ze is nu inspiratie voor velen

Facebook
Je zou het niet zeggen als je haar foto's ziet passeren op sociale media, maar Rachel Crawley (22) verbergt een geheim onder haar make-up. Jarenlang weerhield het haar ervan om mee te doen aan schoonheidswedstrijden, hoewel ze daar regelmatig voor werd gevraagd. Maar daar heeft ze nu komaf mee gemaakt. Meer nog, ze onthulde haar probleem op enkele eerlijke, natuurlijke foto's en werd tot haar eigen verbazing overspoeld met positieve reacties.

Al sinds haar tienerjaren heeft Rachel namelijk af te rekenen met een zware vorm van acne. Ze schaamde zich daar aanvankelijk zo voor dat ze zich vaak thuis verborg en contact met vrienden vermeed. Alleen met make-up op durfde ze buiten te komen.

Het weerhield haar er ook van om haar droom in vervulling te laten gaan: deelnemen aan een schoonheidswedstrijd. "Het werd me een eerste keer gevraagd toen ik 18 was, maar ik had toen totaal geen zelfvertrouwen", vertelt ze over de periode dat rode puistjes haar gezicht domineerden.

Littekens
Vier jaar later is de acne al een stuk minder, maar haar gezicht draagt wel nog littekens. Met de jaren kwam echter ook het vertrouwen in zichzelf en wie ze écht is. Meer nog, ze schreef zich voor het eerst in voor een missverkiezing en zit nu in de finale van Miss Preston 2017. (lees hieronder verder)

Facebook

Het zette haar ook aan om foto's van zichzelf te delen, maar deze keer zonder make-up. "Ik wil anderen die hetzelfde probleem hebben een hart onder de riem steken", zegt ze. "Er is licht aan het einde van de tunnel. Ik voel niet langer de nood om mijn gezicht te verbergen. En ik kreeg er al heel wat positieve reacties op van andere meisjes. Die vertelden me dat het hen had geïnspireerd."

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bo Verheyen

    Gulle twee ze belachelijk.. mannen kunnen ook make up dragen of zichzelf verzorgen. Nie iedereen heeft een slechte huid onder de make up zitten..

  • Dhr. fons

    Make up zouden ze moeten verbieden. Een man kan dat niet gebruiken.

  • Tom Desmedt

    Ik ben zeker dat 50% van de geschminkte poppetjer er zo uitzien zonder make-up. Bij veel mannen is (te) veel make-up een afknapper! Geef mij maar "what you see is what you get!"

Gesponsord

Meld een bug