Missie afgerond met diner bij gouverneur van Nuevo León

BELGA
De economische missie naar Mexico is donderdagavond in Monterrey afgerond met een diner aangeboden door de gouverneur van de Mexicaanse deelstaat Nuevo León (noordoosten), Jaime Rodríguez Calderón.

Prinses Astrid en de Belgische delegatie van ondernemers werden er uitgebreid ontvangen met muziek en volksdans.

Het diner was de afsluiter van de handelsmissie naar Mexico. De prinses en meegereisde ministers hadden ontmoetingen met onder meer de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador en een aantal Mexicaanse ministers. De grote delegatie, met ruim 120 bedrijven vertegenwoordigd, moest de economische relaties versterken met Mexico, een land met 124,6 miljoen inwoners en een werkloosheidsgraad van 3,6 procent.

De reacties van de meegereisde ondernemers waren na afloop alvast positief. Zo kwam er tijdens de missie een doorbraak voor de export van Belgische peren naar Mexico. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.