Misdaadjournalist Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder

ANP
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries treedt vandaag opnieuw aan als getuige in de strafzaak tegen de Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder. Centraal staat de opname van een gesprek dat hij in 2011 vanaf het kantoor van advocaat Stijn Franken voerde met Holleeder, die destijds in de cel zat.

Het gesprek volgde op een vertrouwelijke brief van Holleeder aan de misdaadverslaggever, waarin hij zijn positie in de onderwereld en zijn relatie met andere criminele kopstukken uit de doeken doet. De Vries overhandigde de brief vorig jaar al aan justitie, tot groot ongenoegen van Holleeder.

Naar eigen zeggen besloot De Vries onlangs de opname van het gesprek nog eens te beluisteren en besloot hij daarna de band aan justitie te geven. Volgens hem bevestigt Holleeder in de opname dat hij heeft samengewerkt met de criminelen Stanley Hillis en Dino Soerel.

In de strafzaak heeft Holleeder die samenwerking steeds stellig ontkend. Maar volgens justitie gaf dit driemanschap juist opdrachten mensen te vermoorden. Holleeder staat terecht op verdenking van betrokkenheid bij een reeks liquidaties.

Rechtbanktekening van Willem Holleeder.
ANP Rechtbanktekening van Willem Holleeder.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Araya

    Ik heb die Peter r Devries een aantal keren bezig gehoord in verschillende programma's. Hij kan er niet tegen als iemand een andere mening heeft. Arrogante kwast.