Misbruikrel Cyprus: Britse die Israëlische mannen beschuldigde van verkrachting, blijft vastzitten

De zeven Israëlische jongeren die ervan verdacht werden een 19-jarige Britse vrouw op Cyprus verkracht te hebben, zijn vrijgelaten en intussen al terug in Israël.
AFP De zeven Israëlische jongeren die ervan verdacht werden een 19-jarige Britse vrouw op Cyprus verkracht te hebben, zijn vrijgelaten en intussen al terug in Israël.
Een Britse tiener die twaalf Israëlische toeristen beschuldigde van verkrachting, blijft voorlopig vastzitten op Cyprus. De autoriteiten denken dat de negentienjarige vrouw heeft gelogen over de groepsverkrachting. Ze riskeert een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 1.700 euro.

De vrouw had aanvankelijk gezegd dat de jongemannen haar hadden misbruikt in haar hotel in toeristenoord Agia Napa. Daarop sloegen de autoriteiten de Israëliërs in de boeien. Zij kwamen later plots vrij en de politie arresteerde de vrouw zelf, op verdenking van "het afleggen van een valse verklaring over een denkbeeldig misdrijf".

De lokale krant Cyprus Mail bericht dat twijfels ontstonden omdat een van de Israëliërs een alibi bleek te hebben. Hij kon bewijzen dat hij in bed had gelegen bij zijn vriendin, die ook een selfie had genomen. Drie van de jongens gaven toe dat ze seks hadden gehad met de vrouw, maar van dwang zou volgens hen geen sprake zijn geweest. Telefoniegegevens en andere elementen wezen op fouten in het oorspronkelijke verhaal van de Britse. De Cyprus Times schreef eerder dat de vrouw zaterdagavond aan de politie heeft verklaard dat de seks met wederzijdse instemming was. 

De Britse verscheen vandaag voor de rechter in Paralimni. Ook haar moeder woonde de zitting bij. De tiener trok later de capuchon van haar trui over haar hoofd toen ze de rechtbank verliet en in een politiebusje werd afgevoerd.

AP
AP5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark De vos

  En dan gaat ze nog beloond worden met een crowd funding van nu al 140000€. Blijkbaar brengt me2 niet genoeg meer op en moeten ze andere manieren vinden om aan geld te raken.

 • piet devlieger

  Als het werkelijk om valse beschuldigingen gaat dan verdient ze een jaar bak per beschuldigde. Walgelijk mens.

 • Hubert Wouters

  Ik hoop dat ze veel meer dan een jaar krijgt, één jaar per door haar beschuldigde man zou heel wat beter zijn.

 • Ann Schapmans

  Jammer dat je als vrouw de schuld van de man moet zien te bewijzen en op de koop toe je eigen onschuld moet staande houden. Ik kan me inbeelden dat een groepsverkrachting dermate traumatiserend is dat je je niet alle details herinnert.

 • Kurt Billiet

  Alléz heeft ook haar momentje van roem gehad. Door zulke verhalen mogen mannen geen mannen meer zijn... De dag van vandaag moet je opletten hoe je kijkt of ze voelen zich aangerand.