Minstens zeventien burgers gedood bij aanvallen Syrisch regime in Idlib

Vrijwilligers van de Witte Helmen redden burgers en kinderen uit een gebouw dat door een luchtaanval werd vernietigd in Airha, in de Syrische provincie Idlib.
AFP Vrijwilligers van de Witte Helmen redden burgers en kinderen uit een gebouw dat door een luchtaanval werd vernietigd in Airha, in de Syrische provincie Idlib.
Minstens zeventien burgers, onder wie vijf kinderen, zijn vandaag omgekomen bij luchtaanvallen van het Syrische regime in de provincie Idlib. Dat meldt het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten.

Zondag vielen nog eens twaalf doden bij luchtaanvallen, aldus de ngo.
Sinds eind april hebben de Syrische regeringstroepen en hun Russische bondgenoten de aanvallen in de provincie Idlib opgevoerd. 

In totaal kwamen sindsdien meer dan 250 burgers om, onder wie een vijftigtal kinderen. Meer dan 200.000 mensen zijn op de vlucht.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ROBERT GERTS

    Dat verkrijg je als je hun defendie tactiek gebruikt! Gebruik burgers en kinderen als menselijk schild! En DAN zijn de Russen het weer geweest! Eens optellen hoeveel onschuldige burgers de Verenigde dtaten al heeft gemaakt?