Minstens zeven doden door grondverschuiving in India

Zeker zeven mensen zijn vandaag omgekomen en negen anderen verwond toen in de deelstaat Himachal Pradesh zware rotsblokken na hevige regenval vanop een nabijgelegen heuvel naar beneden waren gerold en op de site van een Sikhtempel waren terechtgekomen. Een deel van een wooncomplex van de Manikaran Sahib-tempel in het district Kullu liep schade op en reddingswerkers zijn op zoek naar overlevenden. Het is niet duidelijk hoeveel mensen nog onder de brokstukken liggen, maar volgens ooggetuigen gaat het om een groot aantal.

De hoofdtempel zelf is niet geraakt. Manikaran Sahib is één van de zes belangrijke Sikh-heiligdommen in India en wordt jaarlijks bezocht door tienduizenden pelgrims. Volgens de autoriteiten heeft de hevige regenval van de voorbije dagen de zware rotsblokken blootgelegd op de heuvel boven het heiligdom.

De moessonperiode in India duurt normaal van juni tot september en stortbuien leiden vaak tot overstromingen, grondverschuivingen, de instorting van woningen en verwoeste oogsten.