Minstens vijf doden bij tweede zware aardbeving op week tijd in zuiden van Filipijnen

Arbeiders inspecteren ingestorte gebouwen in Davao City op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao.
AFP Arbeiders inspecteren ingestorte gebouwen in Davao City op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao.
In de Filipijnen zijn bij een zware aardbeving minstens vijf mensen omgekomen. Het gaat om de de tweede aardbeving op een week tijd, waarbij gebouwen instortten die bij eerdere bevingen al beschadigd raakten.

De nieuwe aardbeving had een magnitude van 6,5 en deed zich voor om 9.11 uur plaatselijke tijd (2.11 uur Belgische tijd), amper twee dagen nadat een beving met een kracht van 6,6 de zuidelijke regio Mindanao had opgeschrikt. Ook op 16 oktober was er al een aardbeving met een kracht van 6,3. 

Het epicentrum van de schok lag nabij Tulunan, in de provincie Cotabato, zo’n 972 kilometer ten zuiden van Manila, net zoals ook bij de twee vorige aardbevingen het geval was.

Volgens lokale reddingswerkers is bij de doden een dorpshoofd, dat getroffen werd door een ingestorte muur in Makilala, op 20 kilometer van Tulunan. Ook twee andere mensen in het dorp kwamen om, maar van hen is nog niet geweten wie ze zijn.

Ook in de buurt van het dorp Arakan zijn naar verluidt twee slachtoffers te betreuren. In de nabijgelegen stad Kidapawan stortte een hotel in. Volgens burgemeester Joseph Evangelista waren er op dat moment geen gasten aanwezig en kon het personeel tijdig ontkomen.

In de stad Davao zitten volgens burgemeester Sara Duterte minstens vier mensen vast, nadat een appartementsgebouw was ingestort. De politie zegt echter te hebben gehoord dat er 20 mensen zouden vastzitten.

Twee dagen geleden werd de regio ook al getroffen door een aardbeving.
AFP Twee dagen geleden werd de regio ook al getroffen door een aardbeving.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Mertens

    Die van oktober 16 heb ik mee gemaakt en een beetje van gefilmd , was vreemd gevoel en er was lichte paniek maar ik was niet in het centrum van de beving .