Minstens vier doden bij aanslagen in Turkije

Bij twee verschillende aanslagen in Turkije zijn zondagochtend in ieder geval vier mensen om het leven gekomen. In het zuidoostelijke Gaziantep kwam een politieagent om door een autobom. Drie Turkse soldaten zijn gedood bij een gewapende aanval door Koerdische militanten in het eveneens zuidoostelijk gelegen Nusaybin.

Bij de aanval in Nusaybin, die plaatsvond gedurende een militaire operatie van het Turkse leger, zijn eveneens veertien mensen gewond geraakt. Dit meldt persbureau Reuters op basis van een statement van het Turkse leger. De verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK zit vermoedelijk achter de aanval.

Bloedige strijd

Bij de bomaanslag in Gaziantep zijn naast de gedode agent ook dertien mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. Negen van hen zijn eveneens agenten. De aanval vond plaats voor de deur van een politiebureau. Bij de Turkse tak van omroep CNN waren beelden te zien van een autowrak nabij het bureau.

Het voornamelijk Koerdische zuidoosten van Turkije wordt al langere tijd geteisterd door golven van geweld. Veiligheidsmedewerkers van de overheid en leden van de PKK zijn daar verwikkeld in een bloedige strijd nadat een staakt-het-vuren vorig jaar juli beëindigd werd.