Minstens twee doden in Texas bij tweede schietpartij dit weekend: chaos op YouTube uitgezonden

Kerkgangers doken onder de banken terwijl de aanvaller met een handwapen zwaaide.
AP Kerkgangers doken onder de banken terwijl de aanvaller met een handwapen zwaaide.
Bij een schietpartij in een kerk in White Settlement (Texas) zijn minstens twee doden gevallen, onder wie de schutter. Er viel ook zeker één zwaargewonde. Dat meldt de lokale krant Dallas Morning News. Gelovigen in de kerk die gewapend waren, namen de schutter onder vuur en schakelde hem uit.

De schietpartij vond plaats tijdens de zondagsdienst in de kerk West Freeway Church of Christ van het stadje White Settlement, een voorstad van Fort Worth in Texas. Die dienst werd via livestream uitgezonden op YouTube. 

AP

Op beelden op internet was te zien hoe een in het zwart geklede schutter in de volle kerk een vuurwapen bovenhaalt en op mensen schiet. Hij wordt vervolgens door mensen in de kerk onder vuur genomen. Twee gewonden, onder wie de schutter, overleden op weg naar het ziekenhuis. Een derde gewonde is buiten levensgevaar.

“Plaatsen van aanbidding horen heilig te zijn”, sprak de gouverneur van de staat Texas Greg Abbott. “Ik ben blij dat leden van de kerk zo snel hebben gereageerd door de schutter neer te halen hielpen om verder verlies van leven tegen te gaan”.
 Het motief van de schutter is niet bekend.

AP

Het gaat om de tweede schietpartij in Texas op een weekend tijd. Gisteren vielen er twee doden toen een groep mensen die een video voor een rapnummer aan het opnemen was, onder vuur werd genomen, vermoedelijk vanuit een voorbijrijdend voertuig.

AP
AFP
AP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jonathan Wouters

    De dader was een veroordeelde crimineel en mocht dus geen wapen bezitten. Strengere wapenwetten veranderen hier niets. Hij zou misschien minder snel gestopt zijn.

  • Jacques-Philippe Leclerc

    "Hij wordt vervolgens door mensen in de kerk onder vuur genomen". Deze schutter werd doodgeschoten door gewapende kerkgangers. Hij werd geraakt met 42 kogels, de Sheriff Bill Waybourn vroeg, "waarom zoveel kogels". Hij kreeg te horen, "dat was alles, wat we hadden". Jeoff Williams, regionaal directeur van het Department of Public Safety voor Noord-Texas, zei dat "heroïsche" parochianen de schutter stopten en "talloze levens hebben gered."

  • Rene Dannau

    het motief is omdat jullie enkel dollars zien en maximum winst en hierdoor sommigen beginnen door te draaien.