Minstens twaalf doden door zelfmoordaanslag in Pakistan

Een van de slachtoffers is politicus Haroon Bilour van de linkse en seculiere Awami National Party (ANP). Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hier wordt zijn lichaam in een kist weggedragen.
EPA Een van de slachtoffers is politicus Haroon Bilour van de linkse en seculiere Awami National Party (ANP). Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hier wordt zijn lichaam in een kist weggedragen.
Zeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag op een verkiezingsbijeenkomst in het Pakistaanse Peshawar. Ook raakten minstens 34 anderen gewond. Dat meldt de Pakistaanse krant Dawn.

Een van de slachtoffers is politicus Haroon Bilour van de linkse en seculiere Awami National Party (ANP), een centrumlinkse en seculiere partij. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn vader, de prominente ANP-politicus Bashir Ahmad Bilour, was minister in de regering van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, en kwam in 2012 onder vergelijkbare omstandigheden om het leven. Hij stierf door een zelfmoordaanslag op een partijbijeenkomst.

Volgens de politie viseerde de aanval de bijeenkomst van de ANP. De aanslag is nog niet opgeëist, maar de Pakistaanse veiligheidsdiensten hadden eerder al gewaarschuwd dat verkiezingsbijeenkomsten het doelwit zouden zijn van de taliban en terreurgroep Islamitische Staat (IS). Bij de vorige verkiezingen, in 2013, werden honderden leden en aanhangers van vooral liberale partijen gedood door de taliban.

De parlementsverkiezingen in Pakistan worden gehouden op 25 juli.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.