Minstens twaalf doden bij luchtaanval op Syrisch dorp

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld
Minstens twaalf burgers van dezelfde familie, onder wie vier kinderen, zijn in Syrië omgekomen bij een luchtaanval tegen de laatste restanten van terreurgroep Islamitische Staat in het oosten van het land. Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten vandaag gemeld.

De aanval vond zondagavond plaats en was gericht tegen het dorp Soussa, in de provincie Deir Ezzor, dat nog in handen is van de terreurgroep. Volgens de organisatie werd de raid wellicht uitgevoerd door de internationale coalitie die onder leiding van de Verenigde Staten tegen IS strijdt.

Het Observatorium heeft zijn uitvalsbasis in Groot-Brittannië, maar zegt over een ruim netwerk aan contacten in Syrië te beschikken. Op basis van het type vliegtuig, de plaats van de aanval, de vluchtplannen en de gebruikte munitie bepaalt de organisatie wie achter de raids zit.

De coalitie heeft nog niet gereageerd op de informatie.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frans Venloo

    Zijn dat geen oorlogsmisdaden ?

  • Arthur Houben

    De laatste stuiptrekking van daesh?Dan kan de opbouw begonnen worden vermits er nu hele regio's bevrijd zijn en miljoenen vluchtelingen terug naar huis kunnen? Wanneer begint de terugtocht?