Minstens twaalf burgers doodgeschoten in Mali

Malinese troepne benaderen een hotel in Bamako na een schietpartij in november 2015. Archieffoto. In het noorden van Mali, dicht bij de grens met Burkina Faso, zijn gisteren minstens twaalf mensen omgekomen op een markt.
AFP Malinese troepne benaderen een hotel in Bamako na een schietpartij in november 2015. Archieffoto. In het noorden van Mali, dicht bij de grens met Burkina Faso, zijn gisteren minstens twaalf mensen omgekomen op een markt.
In het noorden van Mali, dicht bij de grens met Burkina Faso, zijn gisteren minstens twaalf mensen omgekomen op een markt. 

Dat gebeurde nadat de situatie escaleerde na een aanval op een militair van de troepenmacht van de G5 Sahel (Mali, Burkina Faso, Niger, Mauritanië en Tsjaad), maar de precieze omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk.

Volgens het commando van de G5 Sahel werd een van zijn soldaten op de markt in Boulékessi aangevallen door een gewapende man. Wat daarna precies gebeurde, is nog duidelijk, omdat de communicatie met het gebied moeizaam verloopt. 

Wel is geweten dat minstens twaalf burgers omkwamen, maar dat aantal ligt mogelijk nog hoger. "Een onderzoek moet uitklaren hoe de burgers zijn gedood en wie op de militair heeft geschoten", zegt een bron binnen de G5 Sahel.

In het noorden van Mali zijn jihadisten actief. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Wydaeghe

    Urbain, juist nog eens op google maps gecontroleerd en volgens mij klopt je uitleg voor Niger, maar niet voor Burkina. Met wat goede wil kan je nog zeggen dat Burkina ten zuid oosten van Mali ligt, maar het noord-oostelijke sahel gedeelte van Mali waar de jihadisten zich voornamelijk ophouden grenst volgens mij niet aan Burkina maar aan Niger en Algerije.

  • Urbain Schuermans

    beste Koen Burkina Faso ligt ten OOSTEN van Mali en grenst ten NOORDEN ook aan Mali.

  • Koen Wydaeghe

    Burkina ligt toch ten zuide van Mali en als het aan de grens is kan het toch nooit in het noorden van Mali zijn (waar idd de jihadisten opereren)?