Minstens drie doden en 172 gewonden door tornado in Havana: “Het leek wel een rampenfilm uit Hollywood”

AFP
Op Cuba zijn gisteravond door een hevige wervelstorm minstens drie mensen om het leven gekomen. Nog eens zeker 172 mensen liepen verwondingen op. Dat deelde president Miguel Díaz-Canel op Twitter mee. Vooral het stadsdistrict Regla in de hoofdstad Havana is zwaar getroffen. “Het leek wel een rampenfilm uit Hollywood”, aldus een lokale inwoner.

“Havana werd getroffen door een krachtige tornado, te vergelijken met een orkaan van categorie 4 of 5", klinkt het op de officiële website Cubadebate. “De impact was eerder lokaal.”

AFP

De communistische partijkrant Granma publiceerde op haar website foto's van overstroomde straten en puin op de voetpaden. De omvang van de schade is nog niet bekend. De hulpdiensten doen al het mogelijke, twitterde Díaz-Canel. 

AFP

De tornado heeft ook in de provincies Pinar del Río en Artemisa ten westen van Havana en in de provincie Mayabeque ten oosten van de hoofdstad overstromingen veroorzaakt. De wervelstorm vond plaats tijdens een storm die het westelijke deel van Cuba trof, met rukwinden tot 100 km/u. Die duurden tot deze ochtend.

AFP
AFP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.