Minstens drie doden bij militaire helikoptercrash in Afghanistan

Archiefbeeld van een Afghaanse legerhelikopter
AFP Archiefbeeld van een Afghaanse legerhelikopter
In Afghanistan zijn vandaag zeker twaalf mensen om het leven gekomen bij de crash van een militaire transporthelikopter die toebehoort aan een Moldavische chartermaatschappij. Dat blijkt uit een balans van de Moldavische luchtvaartactiviteiten. Het gaat om tien militairen uit het Afghaanse leger en twee Oekraïense bemanningsleden.

Het toestel, een MI-8 MTV van de cargocharter Valan ICC, crashte vanochtend tijdens het opstijgen vanop een commandocentrum van het leger in Mazar-i-Sharif, in de Noord-Afghaanse provincie Balkh. Het toestel vloog met voorraad richting Farayb, een provincie ten westen van Balkh.

Volgens de Moldavische diensten zaten er drie Oekraïense bemanningsleden en elf Afghaanse soldaten in de helikopter. "Volgens de eerste informatie zijn er twee bemanningsleden en tien passagiers overleden als gevolg van het ongeval", zo staat in de mededeling. Over het lot van de twee andere inzittenden wordt niets gezegd.

De adjunct-commandant van de Afghaanse troepen in het noorden van het land, Nazer Khuda Pamiri, zegt dat de helikopter wellicht is neergestort wegens "technische problemen".
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.