Minstens 7 doden en nog 57 mensen vermist na aardverschuiving in China

AFP
Vier dagen na de zware aardverschuiving in de provincie Shaanxi in het noordwesten van China is er nog steeds geen teken van leven van 57 vermisten. Er zijn al minstens zeven slachtoffers. Hun lichamen werden vanavond vanonder het puin gehaald, zo meldde het officiële persagentschap Xinhua. Drie woningen en de slaapzaal van een mijnbedrijf raakten woensdag door de aardverschuiving bedolven.

De slachtoffers zijn dorpsbewoners, arbeiders en hun familieleden. Onder de vermisten zijn zeven kinderen van 8 maanden tot zes jaar, werd eerder meegedeeld toen er nog sprake was van 64 vermisten.

Tien mensen konden zichzelf van onder het puin redden, vier anderen werden door reddingswerkers gered. De reddingsoperaties worden echter bemoeilijkt door de enorme hoeveelheid modder en puin en de angst voor nieuwe aardverschuivingen. Gisterennamiddag deed de brandweer nog een uitgebreide zoekactie, maar er werden geen overlevenden gevonden.

Vorig jaar lieten bij ongevallen in de Chinese steenkoolmijnen 931 mensen het leven, zo meldde een overheidsfunctionaris eerder dit jaar.