Minstens 48 doden nadat bus in ravijn stort in Peru

De bus belandde na een val van 100 meter op zijn dak.
AFP De bus belandde na een val van 100 meter op zijn dak.
Minstens 48 mensen zijn omgekomen in Peru, toen hun bus in een ravijn van een honderdtal meter diep stortte. Het voertuig werd op een snelweg geraakt door een tractor met aanhangwagen, klinkt het bij de politie. Uit gps-gegevens van beide voertuigen blijkt dat ze allebei te hard reden op het moment van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde vanochtend lokale tijd in Pasamayo, op zo'n 45 kilometer ten noorden van Lima. "Momenteel zijn minstens 48 doden en zes gewonden teruggevonden", verklaarde Dino Escudero van de snelwegpolitie aan de pers. "De politie en brandweer zijn hard aan het werk om overlevenden terug te vinden, maar we denken dat de balans nog kan oplopen", ging hij verder. De reddingsdiensten kunnen de plek van de ramp enkel met een helikopter bereiken.

De autobus was op weg naar de Peruviaanse hoofdstad vanuit de stad Huacho, een rit van drie uur, en vervoerde een 57-tal mensen. Hij reed op de Pan-Amerikaanse weg, op een stuk dat bekend staat als "de bocht van de duivel". Op onderstaande beelden is goed te zien van hoe hoog de bus naar beneden stortte.

AFP
EPA
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • George Haymann

    Hebben vorige week het traject Lima/Arequipa gedaan, je zweet water en bloed. Is echt uitzondelijk gevaarlijk!

  • Herman Rasschaert

    Wij zijn daar 3 maanden terug op vakantie geweest. Een busreis via de Panamericano is echt levensgevaarlijk. 90% van het verkeer zijn vrachtwagens of bussen. Meermaals een zucht geblazen na een bocht of een inhaalmaneuver. Dit zal zeker niet het eerste en ook niet het laatste ongeval zijn.

  • Yves Hinnekens

    Momenteel om 16u30 lokale tijd spreekt de politie van 6 overlevenden waarvan 1 stabiel en 50 doden!