Minstens 40 doden nadat gewapende mannen op motoren 2 dorpen in Mali binnenrijden

Bij een eerdere aanval van de Fulani werden een honderdtal Dogon vermoord.
REUTERS Bij een eerdere aanval van de Fulani werden een honderdtal Dogon vermoord.
Een honderdtal gewapende mannen op motoren hebben twee dorpen aangevallen in Mali. Er vielen zeker 41 doden, zegt de burgemeester van de plaats Yoro.

Volgens burgemeester Issiaka Ganame reden een honderdtal gewapende mannen plots zijn dorp binnen. "Ze schoten op de bevolking", zei hij tegen Reuters. De daders zouden vervolgens zijn doorgereden naar een ander dorp, ongeveer 15 kilometer verderop. De meeste slachtoffers behoorden volgens Ganame tot het Dogon-volk.

Het is nog onduidelijk wie achter de aanval zit en waarom de dorpen zijn aangevallen. In het land zijn jihadisten actief, maar is ook sprake van bloedige conflicten tussen groepen als de Dogon en de Fulani. 

Moordpartijen 

In Mali zijn er al maanden gevechten tussen de Dogon en Fulani. Dat heeft herhaaldelijk geleid tot moordpartijen. De Dogon zijn steeds prominenter aanwezig in het West-Afrikaanse land en de Fulani willen vermijden dat de rivaliserende bevolkingsgroep alle touwtjes in handen krijgt. 

Bij een eerdere aanval van de Fulani werden een honderdtal Dogon vermoord.
AFP Bij een eerdere aanval van de Fulani werden een honderdtal Dogon vermoord.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deboosere

    Ze hebben al niets en het leven dat nog rest, wordt ook verwoest. Intriest en men kijkt ernaar???