Minstens 4 doden na schietpartij bij basisschool in Californië, ook dader doodgeschoten

Bij een schietpartij in de buurt van deze basisschool in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker drie doden gevallen.
Twitter Bij een schietpartij in de buurt van deze basisschool in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker drie doden gevallen.
Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool in de Amerikaanse staat Californië zijn vanochtend (plaatselijke tijd) vijf mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, schrijft de Los Angeles Times. De schietpartij vond plaats in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaanse staat. 

De schutter is door politiekogels gedood, bevestigde de sheriff. Of er ook kinderen onder de slachtoffers zijn, is niet duidelijk. Wel zijn er leerlingen overgebracht naar het ziekenhuis, weet de Los Angeles Times nog.

De autoriteiten zeggen dat het er momenteel zeer "chaotisch" aan toe gaat in het plaatsje Rancho Tehema omdat de dader op meerdere plaatsen zou hebben toegeslagen. Momenteel worden er volgens de Los Angeles Times onderzoeken uitgevoerd op vijf plekken in de buurt van een basisschool. 

De omgeving van de school is door zeker honderd agenten afgezet. Getuigen hoorden meerdere schoten, er is sprake van een honderdtal. De resterende kinderen zijn in veiligheid gebracht.

De overkoepelende scholengroep van de school waar de schutter in de buurt actief was, laat in een mededeling weten dat er "een actieve schutter was aan de Rancho Tehema Basisschool deze ochtend". 

"Er zijn gewonden bevestigd. We werken samen met de ordediensten maar beschikken nog niet over specifieke details op dit moment", staat te lezen op de website van de Corning Union Elementary School District. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pete Schoonhuys

  Gino De Neef. Pure leugens. In 2016 waren er een 700-tal doden (nog steeds te veel) en ongeveer 4500 gewonden door vuurwapens. Moderators, hoe lang mogen sommigen hier nog ongeremd leugens blijven verspreiden?

 • Gino De Neef

  5000 doden per jaar in chicago waar er stre ge wapenwetten zijn. Net lijk al die andere steden met veel doden door vuurwapens, bestuurd door de democrats. Het beste bewijs dat een gewapende bevolking de beste verdediging is!

 • Sobek Wessels

  Als de gem. Amerikaan zijn Wapen wetten wil behouden hoe die nu zijn dan moeten ze de gevaren er maar bij nemen ! Eigenlijk zou dat gewoon niet eens meer in het nieuws moeten komen , het is Normaal voor dat land waar Levens eigenlijk geen waarde hebben enkel Materialisme en Geld en Stoer doen is voor dat Volkje belangrijk !

 • Diane Bernaerts

  Eergisteren zeven doden bij een schietpartij in Indiana, en daar hoorde je niemand over, ook Trump niet, omdat het zogezegd "een op zichzelf staand incident" was. Nu dit weer.... ook weer geen reacties, zeker? Acht doden in New York door een moslimterrorist met een bestelwagen, bijna 100 doden in amper een maand door "eigen volk" met vuurwapens: proficiat NRA!

 • Isabel Poriau

  En hun wapenwet is nog altijd oké hoor!