Minstens 33 mensen omgekomen door bliksem in India

Illustratiebeeld.
REUTERS Illustratiebeeld.
Minstens 33 mensen zijn omgekomen door bliksem tijdens hevige moessonregens in India. Dat hebben de lokale autoriteiten donderdag meegedeeld.

Er zijn 28 mensen omgekomen in verschillende districten van Bihar, in het oosten van het land. Verschillende andere mensen raakten gewond. De hevige moessonregens zorgden voor omvallende bomen en elektriciteitspalen, en ineengestorte huizen en bouwwerken. Ook in het noorden van India kwamen vijf mensen om het leven door de hevige regen en de bliksem.

De slachtoffers zijn voornamelijk daklozen en boeren die op het veld aan het werk waren. De gewonden worden verzorgd in het ziekenhuis, klinkt het bij lokale autoriteiten. Hevige stormen komen veel voor tijdens het moessonseizoen in India, dat begint in juni en eindigt in september.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Meer dan 200 doden door moessonregen in Azië

Duitse politicus sterft nadat hij tijdens het plassen wordt getroffen door bliksem
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.