Minstens 32 mensen vermist na botsing olietanker

Op de olietanker brak na de aanvaring brand uit.
Twitter @globaltimesnews Op de olietanker brak na de aanvaring brand uit.
Na een botsing tussen twee schepen voor de Oost-Chinese kust is brand uitgebroken op een olietanker. Dat berichtten de Chinese staatsmedia zondag. Er is een grootschalige reddingsactie op poten gezet voor de 32 bemanningsleden, die allen vermist worden.

De tanker 'Sanchi', die vaart onder de Panamese vlag en olie van Iran naar Zuid-Korea vervoerde, botste zaterdagavond op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Sjanghai met het vrachtschip 'CF Crystal' uit Hongkong. Op de 274 meter lange olietanker brak een grote brand uit, waardoor het schip in de problemen kwam.

Van het vrachtschip konden alle 21 Chinese crewleden worden gered, maar met de 32-koppige bemanning van de olietanker is alle contact verloren. Het gaat om 30 Iraniërs en 2 Bengalen. Er is een grootschalige reddingsoperatie aan de gang. 

De olietanker had 136.000 vaten olie aan boord, die in brand is gevlogen. Er is ook olie in het water terechtgekomen, meldt het Chinese ministerie van Transport. Het vrachtschip had 64.000 ton graan aan boord die onderweg was van de Verenigde Staten naar de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Het schip raakte bij de botsing niet ernstig beschadigd. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arthur Houben

  Olie van iran naar Z-Korea onder panamese vlag....om allerlei internationale wetten en belastingen te omzeilen voor steenrijke reders (wie?!) om met een oud,vervuilend wrak zoveel mogelijk winst te kunnen maken en nu door brand en botsing de oceaan wéér wat meer te vervuilen, waarvoor wij dan de schuld krijgen!

 • Erwin Groenhuijzen

  Nog geen reactie gelezen over het verlies van mensen! Deze laten familie achter, wat kort en beperkt zijn de reakties, deze zeelui vervoeren de olie die wij allemaal zo nodig hebben in deze verbruikers maatschappij. Schaam je!

 • Luc Cuypers

  Geen plaats genoeg om naast elkaar te varen ?

 • Peter Verschelden

  Herinner mij de artikels over elektrische wagens hoe negatief ze waren, en kijk nu in stap 2 transport over de. wereldzeeën tonnen olie de zee in van vervuiling gesproken. en dan zit deze nog niet in jullie voorbijgestreefde museum gerechtigde verbrandings automobielen. Ev wagens zijn niet duur ongeveer de helft van de aankoopprijs krijg je terug ( salonkorting, belasting aftrek, bonus ev wagens.)

 • Dirk Landuyt

  Een bulkcarrier en een oilcarrier, technisch gesproken moeten dat allebei dubbelwandige schepen zijn. Ene met grote schade, de andere slechts lichtjes geschonden... Klinkt alsof er iemand zijne voorrang van rechts nogal brutaal afgedwongen heeft. Of anders kan het een chinese implementatie van de olieboycot zijn, hardhandig weliswaar, maar 'effectief'.