Minstens 29 coronabesmettingen bij uitbraak in Oostenrijks slachthuis

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
In een slachthuis in Oostenrijk zijn minstens 29 mensen besmet met het coronavirus. Er zijn 244 medewerkers in Eggenburg, bij de grens met Tsjechië, in quarantaine geplaatst. Dat heeft een woordvoerder woensdag gezegd. Op 40 testresultaten is het volgens de Gezondheidsraad van Neder-Oostenrijk nog wachten.

Nadat een medewerker symptomen vertoonde en contact had opgenomen met een hotline werden alle collega's getest, meldt het Oostenrijkse persbureau APA. Personeel van vleesbedrijven worden in Oostenrijk systematisch getest nadat er in juni bij het Duitse bedrijf Tönnies in het Duitse Noordrijn-Westfalen meer dan 1.400 besmettingen waren vastgesteld.

In Oostenrijk waren er volgens het ministerie van Volksgezondheid woensdag ongeveer 1.270 vastgestelde besmettingen. Er waren 96 patiënten gehospitaliseerd, 10 van hen waren op intensieve zorgen opgenomen. Sinds het begin van de epidemie zijn er in het land 7.109 coronagerelateerde overlijdens geweest. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.