Minstens 23 doden door brand in Mexicaanse bar na aanval criminele bende

AP
Door een brand in een bar in Mexico zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Het vuur woedde in een etablissement in de stad Coatzacoalcos in het zuiden van de staat Veracruz, aldus Mexicaanse media.

Een aanklager van de staat verklaarde dat de brand vermoedelijk was ontstaan na een aanval met een molotovcocktail. Er raakten dertien mensen zwaargewond. De aanklager liet weten “alle noodzakelijke onderzoeksmaatregelen te zullen treffen en al het materiaal en mensen in te zetten zodat deze daden niet ongestraft voorbij zullen gaan.”

Volgens de gouverneur van de staat Veracruz kadert de aanval in een conflict tussen rivaliserende bendes. In een mededeling laat hij weten dat “criminele bendes niet langer getolereerd worden in Veracruz.” De politie en het leger zijn nog op zoek naar de daders. 

AFP
REUTERS
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.