Minstens 22 doden in Centraal -en Zuid-Somalië

Minstens 22 soldaten en leden van de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab zijn gedood bij verschillende aanvallen in Centraal- en Zuid-Somalië. Dat hebben ooggetuigen vandaag meegedeeld.

Bij zware gevechten tussen soldaten van twee autonome deelstaten in het centrum van Somalië zijn minstens 14 mensen om het leven gekomen en 13 anderen gewond. Gewapende troepen van de deelstaten Puntland Galmudug hebben vandaag gevochten om meer controle te krijgen over de stad Galkayo, aldus functionarissen en ooggetuigen. De gedeelde stad, die aan de grenzen van beide deelstaten ligt, wordt momenteel door rivaliserende besturen in aparte gebieden geleid.

Bij een aanval met een drone op een kamp van de terroristen in het zuiden van Somalië zijn minstens acht leden van de islamistische terreurgroep al-Shabaab gedood. Een drone vuurde zaterdagnacht drie raketten af naar een al-Shabaabbasis buiten de stad Beledul-Amin in de Lower Shabelle regio. Dat zei een officier van de Somalische inlichtingendienst aan het Duitse persbureau dpa. Onder de daden zou zich ook een hoge al-Shabaableider bevinden. Zeker vijf andere terroristen werden verwond, klinkt het.

Waarvan de drone afkomstig is, bleef ook vandaag onduidelijk. De Verenigde Staten hebbende voorbije maanden de Somalische regering met drones in de strijd teegen al-Shabaab geholpen. De terroristen, die banden onderhouden met al-Qaida, plegen regelmatig aanslagen in Somalië, vooral op regeringsgebouwen en hotels.