Minstens 20 doden bij IS-zelfmoordaanslag in Kaboel

Vorige week vond in Kaboel nog een zelfmoordaanslag plaats waarbij minstens 40 mensen het leven lieten. (archiefbeeld 28.12.2017).
EPA Vorige week vond in Kaboel nog een zelfmoordaanslag plaats waarbij minstens 40 mensen het leven lieten. (archiefbeeld 28.12.2017).
Bij een zelfmoordaanslag op de veiligheidstroepen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vandaag minstens twintig mensen omgekomen en nog eens dertig anderen gewond geraakt.

Volgens woordvoerder Nasrat Rahimi van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er onder de slachtoffers zowel politiemensen als burgers. 

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft via zijn propagandakanaal Amaq de aanslag opgeëist, luidde het op sociale media. De extremisten zeggen dat er bij de aanslag tachtig leden van de politie en de inlichtingendiensten zijn gedood en gewond geraakt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Olivier Magnus

    Het kalifaat is bij verleden tijd, maar IS nog bijlange niet. Dit artikel is het zoveelste bewijs.

  • frans Venloo

    IS bestaat toch niet meer ? Wat men ons allemaal doet geloven .