Minstens 19 doden en 254 gewonden na treinongeluk in Zuid-Afrika

Twitter / Rob Beezy
Bij een treinongeval in Zuid-Afrika zijn donderdagochtend volgens een nieuwe balans minstens negentien mensen omgekomen. Dat meldt News24 op basis van de autoriteiten. Zeventien lichamen zijn al geïdentificeerd.
omgekomen en 254 anderen gewond geraakt. De omstandigheden van het ongeluk dienen nog uitgeklaard. 

De trein was met enkele honderden passagiers op weg van Port Elizabeth in het zuiden naar Johannesburg. De trein botste tegen een vrachtwagen in Kroonstad, in de provincie Vrijstaat. De vrachtwagen zou niet geremd hebben en de eerste en tweede wagon van de trein geraakt hebben. De trein ontspoorde en schoot in brand.

Van alle gewonden ligt er zaterdag alleen nog een jongen van veertien jaar in het ziekenhuis. Het onderzoek op locatie is inmiddels afgerond. De wagons worden weggesleept, waarna de reparatiewerkzaamheden kunnen beginnen. Maandag komt een multidisciplinair team bijeen om het totaal aantal doden vast te stellen. Dan zal ook meer bekend worden over de toedracht van het ongeluk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.