Minstens 19 doden bij ontploffing oliepijpleiding in Nigeria

Aba, archiefbeeld
REUTERS Aba, archiefbeeld
Afgelopen nacht zijn in Nigeria minstens negentien mensen om het leven gekomen toen een oliepijpleiding ontplofte en er brand uitbrak. Dat hebben de Nigeriaanse autoriteiten bekendgemaakt. Naar verluidt tapten dorpsbewoners olie af van een lek in de pijpleiding toen er een ontploffing gebeurde waarop een grote brand ontstond. 

De ontploffing vond plaats nadat plunderaars een pijpleiding van de nationale oliemaatschappij NNPC in Aba, in het zuiden van Nigeria, hadden beschadigd om brandstof te stelen. Een woordvoerder van de civiele bescherming meldde dat er negentien doden vielen, maar volgens de dorpelingen ligt de dodentol een pak hoger. Een van hen vertelde dat op de plek van het onheil minstens dertig verbrande lichamen lagen. 

Het pijpleidingennetwerk in Nigeria wordt wel vaker aangevallen door plunderaars. Branden die daarbij ontstonden, kostten de voorbije jaren al aan honderden mensen het leven.

Nigeria is de grootste producent en uitvoerder van olie in Afrika.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.