Minstens 19 doden bij explosie in ziekenhuis Teheran

Twitter
Bij een explosie in een privékliniek in het noorden van de Iraanse hoofdstad Teheran zijn zeker negentien doden gevallen. Eerder was bevestigd dat tien vrouwen en drie mannen, voor het grootste deel patiënten, waren overleden. Ook raakten zes mensen gewond. Zij werden naar naburige ziekenhuizen gebracht. Dat melden Iraanse media.

Volgens een hoge official was een gaslek de oorzaak van de ontploffing. De brand die na de explosie ontstond was na twee uur onder controle. De brandweer vond nadat de brand was geblust zes andere personen die waren omgekomen bij explosie, vijf van hen waren vrouwen.

In de Sina Atthar Kliniek worden lichte operaties uitgevoerd en er is een afdeling radiologie. Tijdens de ontploffing waren 25 medewerkers in het gebouw. De meeste slachtoffers bevonden zich op hogere verdiepingen in het gebouw in operatiekamers en zijn omgekomen door de hitte van het vuur en door de rook.

Vorige week deed zich op een militair terrein bij Teheran nog een explosie voor, volgens het ministerie van Defensie veroorzaakt door een lekkende tank. Daarbij vielen geen slachtoffers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.