Minstens 19 doden bij botsing tussen trein en bus in Pakistan

AFP
In het zuiden van Pakistan zijn minstens 19 mensen om het leven gekomen toen een trein botste met een passagiersbus. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld. 

De trein was vrijdagavond laat op weg van Karachi naar Rawalpindi toen het voertuig op een onbewaakte spoorwegovergang nabij Rohri in aanrijding kwam met een bus die bijna 50 passagiers vervoerde. "Minstens 19 mensen zijn overleden", zo meldde dokter Bashir Ahmad Solangi van het ziekenhuis in de stad Sukkur. 26 andere mensen liggen nog met verwondingen in het ziekenhuis.

"Blijkbaar was het ongeval te wijten aan onachtzaamheid van de buschauffeur", verklaarde minister van Spoorwegen Sheikh Rashid Ahmad. Een onderzoek moet uitklaren wat er precies is gebeurd.

Treinongevallen komen wel vaker voor in Pakistan, dat een verouderd spoornet heeft. Ook bombardementen door islamistische extremisten en zwakke veiligheidssystemen dragen bij tot de onveiligheid van treinpassagiers. Vorig jaar kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.