Minstens 19 burgers, onder wie zes kinderen, omgekomen bij regimeaanvallen in Idlib

AFP
Bij bombardementen van het Syrische regime zijn dinsdag minstens 19 burgers omgekomen in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

Volgens het SOHR waren er onder de slachtoffers acht kinderen. "Tien burgers, onder wie zes kinderen, stierven bij luchtaanvallen van het Syrische regime op de gemeente Maaret Misrine in de provincie Idlib, terwijl zes burgers gedood werden in de stad Idlib, onder wie een schooljongen en drie leraren", zei SOHR-directeur Rami Abdel Rahmane. "Drie andere burgers, onder wie een kind, stierven bij het bombardement van Damascus in de gemeente Binnich", zei Rahmane nog. 

In december lanceerde het Syrische regime, met Russische steun vanuit de lucht, een offensief in het noordwesten van Syrië. Daardoor werden zowat 900.000 mensen op de vlucht gedreven, waarvan 170.000 burgers in de buitenlucht of in niet-afgewerkte gebouwen leven.

Vandaag wees de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov nog de oproep tot een staakt-het-vuren af, omdat dat een "overgave aan de terroristen" zou zijn.

AFP
AFP
AFP
AFP

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivo Torfs

    Worden die partijen dat nu echt niet beu, dat moorden? Zijn die daarvoor geboren ? Zien die niet dat de grote wapenfabrikanten/leveranciers in grote weelde en rijkdom leven op hun kap?