Minstens 16 migranten omgekomen bij verkeersongeval in Marokko

Marokkaanse ziekenwagen ter illustratie.
Getty Images Marokkaanse ziekenwagen ter illustratie.
In Marokko zijn vandaag zeker 16 migranten om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hun voertuig kwam in het noordoosten van het land in een irrigatiekanaal terecht. Er zijn ook 17 gewonden. Dat heeft het Marokkaanse persagentschap MAP bericht.

Het ongeval gebeurde op een secundaire weg tussen de steden Saïdia en Nador, niet ver van de Spaanse enclave Melilla. Wellicht waren de passagiers mensen uit Sub-Sahara-Afrika op zoek naar een betere toekomst in Europa. "Nog maar eens een migratietragedie", aldus een Marokkaanse mensenrechtenvereniging op haar Facebookpagina.

De bestuurder van het voertuig nam de benen en wordt opgespoord. Volgens de mensenrechtenvereniging is hij "zonder twijfel een mensensmokkelaar". "Mensensmokkelaars brengen het leven van migranten in gevaar door moeilijke wegen te nemen", luidt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.