Minstens 15 doden na explosie bomauto in Somalische restaurantwijk

REUTERS
In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vandaag minstens vijftien mensen om het leven gekomen nadat een bomauto ontplofte in een drukke wijk waar zich veel hotels en restaurants bevinden. Dat delen de reddingsdiensten mee. De aanslag werd opgeëist door de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab.

Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich vijf vrouwen. Zeventien andere mensen raakten gewond. Bij de explosie werden ook twee restaurants en verscheidene geparkeerde wagens vernield. 

“De explosie vernielde een restaurant en doodde vele mensen die zich binnen en voor het restaurant bevonden. Het dodental kan nog toenemen”, aldus politiecommandant Mohamed Hussein.

Al-Shabaab-militanten beweren dat ze verantwoordelijk zijn voor de aanslag en delen mee dat acht overheidswerknemers gedood werden. Het is niet de eerste keer dat de terreurorganisatie een aanslag uitvoert in de drukke straat.

Al-Shabaab, dat probeert om de door het westen gesteunde Somalische overheid omver te werpen, werd in 2011 uit Mogadishu verdreven, maar blijft wel een bedreiging vormen. Strijders voeren regelmatig bomaanslagen uit in Somalië en buurland Kenia.

REUTERS
REUTERS
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.