Minstens 15 doden bij zwaar ongeval met 31 voertuigen in China

AP
Bij een ongeval waarbij 31 voertuigen betrokken waren, zijn op een snelweg in China gisteravond minstens 15 mensen om het leven gekomen en 44 anderen gewond geraakt. Dat meldt het staatspersagentschap Xinhua.

Het ongeval gebeurde aan een tolstation in Lanzhou, in de provincie Gansu. Een vrachtwagen reed er in op wagens die aan het aanschuiven waren. 

Volgens Xinhua verloor de vrachtwagenchauffeur, die bij het ongeval lichtgewond raakte, de controle over zijn stuur. De man verklaarde zelf dat de remmen van zijn voertuig het hadden begeven tijdens een lange afdaling op de autosnelweg. Er werd een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval, en ook naar de chauffeur werd een onderzoek geopend.

Van de 44 gewonden zijn er 10 erg aan toe, meldt Xinhua nog. De provinciale autoriteiten van Gansu hebben een onderzoek gevraagd naar gevaarlijke stukken van de autosnelwegen in de provincie.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rik Kleinmond

    Het verkeer scheiden is de enige oplossing om een veilig verkeer te kryge, geen autos met fietsers en voetgangers die oversteke met smartfoon en geen autos met vrachtwagens samen