Minstens 14 doden en 145 gewonden na aanslag op politiegebouw in Kaboel

Afghaanse veiligheidstroepen snelden naar de hoofdstad nadat er een grote ontploffing plaatsvond.
AP Afghaanse veiligheidstroepen snelden naar de hoofdstad nadat er een grote ontploffing plaatsvond.
Bij een aanslag met een bomauto op een politiegebouw in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zeker 14 mensen om het leven gekomen, waarvan tien burgers. Nog eens 145 mensen raakten gewond. Dat heeft de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid laten weten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat een bomauto ontplofte voor de ingang van het gebouw in het westen van de stad. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich ook een militaire school.

Tot op een kilometer van de plek van de aanslag sloegen de ramen van winkels aan diggelen. “Ik hoorde een harde knal en alle ramen in mijn winkel gingen kapot. Glas vloog alle kanten op”, vertelt winkelier Ahmad Saleh. Hij stelt dat de ramen van ongeveer twintig winkels op een kilometer van de ontploffing kapot zijn.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Die radicaalislamitische opstandelingen zijn verwikkeld in een bloedige strijd met veiligheidstroepen. Burgers belanden tijdens het conflict vaak in de vuurlinie. In juli zijn volgens de Verenigde Naties meer dan 1500 burgers gedood of gewond geraakt.

De opstandelingen onderhandelen ondertussen ook met de Verenigde Staten over vrede. De Taliban willen niet rechtstreeks met Kaboel praten, omdat ze de regering van president Ashraf Ghani zien als een verlengstuk van Washington.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.