Minstens 13 doden bij nieuwe massamoord in Congo

Sinds 5 november zijn in Beni en zijn omgeving, in Noord-Kivu, volgens waarnemers in totaal al negentig burgers gedood.
AP Sinds 5 november zijn in Beni en zijn omgeving, in Noord-Kivu, volgens waarnemers in totaal al negentig burgers gedood.
Bij een nieuwe massamoord in Beni, in het oosten van Congo, zijn zeker dertien burgers om het leven gekomen. Dat melden de Verenigde Naties en een lokale verantwoordelijke. Waarschijnlijk is de Oegandese rebellengroep ADF verantwoordelijk.

"We hebben dertien doden geteld", zegt een woordvoerder van de VN-missie Monusco. De administrateur van de regio Beni, Donat Kibwana, spreekt van veertien doden in het lijkenhuis in Oicha, dertig kilometer ten noorden van Beni.

Sinds 5 november zijn in Beni en zijn omgeving, in Noord-Kivu, volgens waarnemers in totaal al negentig burgers gedood. Het zou gaan om represailles na het militaire offensief tegen ADF dat het Congolese leger op 30 oktober lanceerde. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Merlijn Ambrosius

    Congo heeft verlatingsangst, ze raken maar niet over de onafhankelijkheid, vooral aan de geldnavelstreng zijn ze verknocht de rest is weer op punt zoals in de goede voor koloniale periode.