Minstens 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in Chinese provincie Sichuan

Een gewonde vrouw wordt geholpen in Yibin in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan, na de aardbeving.
AP Een gewonde vrouw wordt geholpen in Yibin in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan, na de aardbeving.
De Chinese zuidwestelijke provincie Sichuan is deze nacht opgeschrikt door een zware aardbeving met een magnitude van 6. Er zouden minstens 11 doden en 122 gewonden zijn gevallen, melden plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia.

De beving deed zich voor om 22.55 uur plaatselijke tijd op een diepte van 16 kilometer, aldus het Chinese centrum voor aardbevingen. Het epicentrum van de schok lag in Changning, net buiten de stad Yibin. Binnen de veertig minuten na de aardbeving volgden nog zeker vier naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 5,1.

“Hotel ingestort”

De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. Een hotel in de buurt van het epicentrum zou zijn ingestort, maar het is niet duidelijk of ook daarbij slachtoffers vielen. Verschillende wegen in de buurt vertonen scheuren. Meer dan 300 brandweerlieden werden ingezet en reddingswerkers kwamen ter plaatse met 5.000 tenten en ander hulpmateriaal, bericht het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

Sichuan wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. In 2008 vielen bij een schok met een magnitude van 7,9 nog 87.000 doden en vermisten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.