Minstens 11 doden bij blikseminslag op school in Congo

Congolese schoolkinderen luisteren naar een les waarin wordt uitgelegd hoe een ongeëxplodeerd explosief eruit ziet nadat een granaat werd gevonden op een schoolterrein.
AFP Congolese schoolkinderen luisteren naar een les waarin wordt uitgelegd hoe een ongeëxplodeerd explosief eruit ziet nadat een granaat werd gevonden op een schoolterrein.
In de Democratische Republiek Congo zijn minstens 11 mensen omgekomen nadat een school door de bliksem werd getroffen. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. Het gaat onder andere om zeven leerlingen en een leerkracht. Vijf mensen raakten gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

De stad Kikwit in het zuidwesten van het land werd vrijdagavond opgeschrikt door een onweer. Er was geen regen, maar de bliksem sloeg in op een klas in een lokale school, waarna de deuren in brand schoten. Dat verklaarde burgemeester Leonard Mutandu aan het Duitse persagentschap dpa.

Daarbij kwamen zeven studenten en een leraar om. Kort daarvoor had een eerste blikseminslag in de buurt van de school al drie andere dodelijke slachtoffers gemaakt.

Een Congolees meisje loopt voor een schooltje langs. Archieffoto.
AFP Een Congolees meisje loopt voor een schooltje langs. Archieffoto.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.