Minstens 11 burgerdoden bij Turkse bombardementen in noorden van Syrië

EPA
Bij bombardementen van Turkse troepen op een gebied dat gecontroleerd wordt door Koerdische milities in het noorden van Syrië zijn maandag minstens elf doden gevallen, waaronder acht kinderen jonger dan 15 jaar. Dat zegt het Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR).

De bommen vielen dichtbij een school in Tal Rifaat, in het noorden van Aleppo, waar het regelmatig tot geweld komt tussen Koerdische strijders en Turkse troepen. In de stad bevinden zich ook troepen van de Syrische regering en een Russische legerbasis.

Volgens het SOHR raakten ook 21 mensen gewond bij de beschietingen. De meeste slachtoffers zijn ontheemde Koerden die de Noord-Syrische stad Afrin ontvlucht zijn, die vorig jaar door de Turkse troepen werd veroverd. Na die operatie dreigde Ankara met een aanval op Tal Rifaat, maar een akkoord met Moskou kon dit voorkomen. Rusland engageerde zich daarin om een terugtrekking van de Volksbeschermingseenheden (YPG) uit de stad te bewerkstelligen. In november zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan nog dat de "terroristen" zich nog altijd niet teruggetrokken hadden.

Een bron binnen de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een militaire coalitie die door Koerden geleid wordt, bevestigde de bombardementen. Hij zei ook dat de meeste gewonden er erg aan toe zijn.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  De wereld is blijkbaar Armenië vergeten.

 • Danny Govaerts

  Tijd dat de navo ingrijpt met sanctie’s tegen Turkije voor agressie tegen kinderen buiten zijn grenzen. Wat neer komt op oorlogs misdaden.

 • Guy Van Severen

  Begin van de zoveelste volkerenmoord ?

 • Albert Buyse

  Erdogan heeft zijn zogezegde "veilige" zone gekregen maar zijn honger is natuurlijk nog niet gestild.Hoe meer dode Koerden hoe beter voor deze oorlogsvoerder.

 • Daniel Bamps

  En niemand durft Erdogan een stro in de weg leggen ,zelfs Trump laat dit toe. Een lid van de Navo die naar eigen goeddunken ongestraft andere volkeren mag aanvallen.