Ministerie van Financiën weigert opnieuw belastingaangiften Trump vrij te geven

De Amerikaanse president Donald Trump.
EPA De Amerikaanse president Donald Trump.
De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft vrijdag opnieuw geweigerd om de belastingaangiften van president Trump bekend te maken aan het Congres. Hij gaat daarmee in tegen een dagvaarding van het Congres, wat betekent dat de zaak een juridisch staartje kan krijgen.

In een brief aan de bevoegde commissie in het Huis van Afgevaardigden herhaalde Mnuchin dat er geen "legitiem wettelijk doel" is.

Richard Neal, de voorzitter van de belastingcommissie vraagt al meer dan een maand inzage in de documenten. Hij eiste vorige week, onder dreiging van strafsancties, om binnen de week de aangiftes van Trump en van verschillende van zijn bedrijven van de voorbije zes jaar persoonlijk over te maken. 

Trump heeft sinds de campagne in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016 steevast geweigerd om in te gaan op vragen om een tip van de sluier op te lichten over zijn financiën. Hij is de eerste president sinds Richard Nixon die weigert duidelijkheid te geven over zijn financiële situatie. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik De Weerdt

  Terecht. Daar heeft niemand zaken mee.

 • ed Dams

  Die heeft blijkbaar veel te verbergen

 • Guy Bevers

  Geen belastinsaamgiften geen president moet een regel worden !!!

 • johan fransaert

  het domste dat Trump ooit gedaan heeft is president worden want ooit gaat hij president af zijn en je kan er gif op innemen dat hij dan aangeschoten wild gaat zijn, hij was beter in de relatieve anonimiteit gebleven.