Minister van Buitenlandse Zaken: “Goed mogelijk” dat Trump door God gezonden is om Israël te redden van Iran

Amerikaans president Donald Trump zou wel eens door God gezonden kunnen zijn, denkt Mike Pompeo (r.).
EPA Amerikaans president Donald Trump zou wel eens door God gezonden kunnen zijn, denkt Mike Pompeo (r.).
Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, noemt het “goed mogelijk” dat president Donald Trump door God naar de aarde is gezonden om “Israël te redden van de Iraanse dreiging”. Dat zei Pompeo in een interview met de tv-zender Christian Broadcasting Network tijdens zijn reis door Israël.

Pompeo kreeg tijdens het interview in Jeruzalem de vraag voorgeworpen of Trump naar de aarde zou kunnen zijn gestuurd om Israël te redden. “Als een christen geloof ik dat dat goed mogelijk is”, antwoordde hij. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dit Gods werk is”, verwees hij naar de Israëlische hoofdstad en de “merkwaardige geschiedenis van het geloof in deze stad en het werk dat onze regering heeft gedaan om te verzekeren dat de democratie in het Midden-Oosten en deze staat kunnen blijven bestaan”.

De uitspraken van Pompeo komen er nadat Trump gisteren besliste de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten te erkennen. “Na 52 jaar is het tijd voor de Verenigde Staten om volledig de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten te erkennen”, klonk het. “Die erkenning is van strategisch belang voor de staat Israël en de regionale stabiliteit.”

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse overheidsfunctionaris zegt dat er een soort van goddelijke kracht achter de president zit. In januari zei Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders al dat “God wilde dat Trump president werd”. Trumps regering is de eerste in honderd jaar die een officiële bijbelstudie-groep kent, waar Pompeo ook lid van is.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roland Jeronimus

  De nieuwe verkiezingsstrategie, Trump is door god gezonden. Het moet niet gekker worden. Hoe serieus moeten we de Amerikanen nog houden. Straks beginnen ze nog een heilige oorlog tegen alle landen die goederen importeren in Amerika. Trumps dagelijkse leugens worden hem periodiek door god vergeven. Ik vraag me af hoe de reactie van de Paus zal zijn.

 • MICHELINE GEVERS

  Hoe belachelijk , en lachwekkend de Amerkanen zijn of worden. Achtereen is het Sint Trump. Klein kinderen.

 • Jean Limpens

  Hem de nobelprijs voor de vrede toekennen zal niet lukken, misschien willen ze hem wel laten zalig verklaren

 • Frank Van den Bulck

  Wat is het volgende ? Trump is de nieuwe Messias ? Nu is het toch serieus in hun bol geslagen. Die heeft meer dan één lijntje gesnoven denk ik !

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Dus met andere woorden...terug naar de tijd van de farao die ook dachten dat ze kinderen van god waren. Of is het de voorspelling van Nostredamus uitgekomen en is de antikrist opgestaan ? Het past perfect in het kadertje van een narcist.