Minibus crasht tegen rotswand in Peru: 19 doden

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Negentien doden en acht gewonden, dat is de zware balans van een verkeersongeval in Peru. Een minibus botste in de nacht van zondag op maandag tegen een rotswand, 100 kilometer ten noorden van Lima. Dat meldt de Peruviaanse politie.

"Bij de 19 doden zijn 11 vrouwen en 8 mannen", aldus kolonel Jorge Castillo van de verkeerspolitie, geciteerd door het nieuwsagentschap Andina. De slachtoffers zijn allemaal Peruvianen. 

Volgens het onderzoek zou er ook een ander voertuig betrokken zijn bij het ongeval. "De minibus zou tegen een grote snelheid gereden hebben, en er was dichte mist", aldus de politiewoordvoerder. 

Er gebeuren vaak zware verkeersongevallen in Peru. In 2017 waren er 2.700 verkeersslachtoffers, volgens de recentste cijfers van de politie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.