Minderjarigen van vluchtelingenboot Aquarius lopen weg uit opvang

Vluchtelingen verlaten de Aquarius bij aankomst in Valencia.
REUTERS Vluchtelingen verlaten de Aquarius bij aankomst in Valencia.
Achtentwintig minderjarigen van de vluchtelingenboot Aquarius die in Spanje worden opgevangen, zijn gisteren uit hun opvangcentrum weggelopen, maar zijn teruggevonden, zo hebben de autoriteiten vandaag gemeld.

"Achtentwintig van hen zijn overdag ontsnapt, en ze zijn allemaal terug in het opvangcentrum" in Alicante, aan de kust van de Middellandse Zee, zei een woordvoerder van de regionale regering deze middag.

De minderjarigen zijn ondergebracht in een herberg in deze stad op zowat 150 kilometer ten zuiden van Valencia, de havenstad waar ze zondag aan land gingen na een lange reis over de Middellandse Zee.

De autoriteiten konden niet meteen de leeftijd, nationaliteit of redenen preciseren waarom de minderjarigen waren weggelopen.

Spanje nam 630 migranten, onder wie 40 minderjarigen, van de Aquarius op, nadat Italië het schip van SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen geweigerd had. Volgens de Spaanse regering wil bijna de helft van hen asiel aanvragen in Frankrijk.

Photo News60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Voet

  Deze vluchtelingen doen (en laten) perfect wat ze willen zonder naar overheden te luisteren, al hun hele leven. Het oversteken van een grens veranderd hun gedrag niet hoor.

 • Patrick Voet

  Asiel visums mogen enkel gelden voor buurlanden van vluchtelingen. en enkel tijdelijk. De vrije keuze van een land waar je heen wil valt niet onder vluchten, maar onder profiteren. Europa kan niet instaan voor de miljoenen die willen komen profiteren.

 • Dirk Visser

  Als vluchteling mag je de wet breken zoveel je wil. Sterker nog: mensensmokkelaars en advocaten die geld maken op de rug van deze slachtoffers verdienen er nog grof geld aan ook. Walgelijk.

 • Peter Gijselaar

  Terug sturen van waar ze komen en op eigen kosten.

 • Louis berckmans

  De ogen zullen nog wel open gaan bij velen maar het kan te laat zijn ,Italië ,Hongarije en nog enkele landen beginnen reeds maatregelen te treffen ,ons kiesgedrag zal moeten veranderen willen we ons nog redden .