Miljonair zet zijn privéjet op automatische piloot voor seks met minderjarige

De rechtbank van Hunterdon, waar de man moest verschijnen.
USA Today De rechtbank van Hunterdon, waar de man moest verschijnen.
Stephen Bradley Mell (53) had het allemaal: een vrouw en drie kinderen, een woning ter waarde van 3,8 miljoen dollar, een makelaarsbedrijf, twee vliegtuigen en een helikopter. Nu riskeert hij vijf jaar in de gevangenis te belanden nadat hij schuldig pleitte aan onwettige seks met een meisje van 15 jaar. De feiten gebeurden onder meer in zijn privévliegtuig terwijl het toestel op automatische pilootmodus vloog.

Als tiener raakte Mell al gepassioneerd door het vliegen. Hij haalde zijn vliegbrevet op amper 16-jarige leeftijd. Maar zijn passie voor vliegen heeft van hem een zedendelinquent gemaakt.

Mell was tot voor kort een succesvol zakenman die in een van de chicste buurten van Bedminster woonde - in dat rijke stadje in Somerset County, in de staat New Jersey, ligt trouwens ook de Trump National Golf Club. Daarnaast was de man ook een weldoener. Hij richtte in 2009 een organisatie op die vluchten aanbiedt aan kinderen met medische noden. Dankzij Mells stichting kunnen die kinderen voor dringende behandelingen op eender welke bestemming in de VS gebracht worden. Daarnaast deed de man ook vrijwilligerswerk voor de natuurbehoudorganisatie New Jersey Conservation Foundation.

Vlieglessen

Alles begon bij een onschuldige introductie. Mell werd in 2017 voorgesteld aan het 15-jarige meisje door diens moeder die wilde dat de tiener vlieglessen zou volgen bij hem, zo meldt de lokale krant Bridgewater Courier News. De twee begonnen vervolgens te sms’en en via Snapchat foto’s uit te wisselen. Hij was toen 51 jaar.

De seksuele relatie begon nadat Mell het meisje bij hem thuis in Bedminster had uitgenodigd. Mell had begin juni voor de eerste keer “orale seks” met het meisje, aldus lokale media. Twee weken later stuurde hij volgens de klacht het meisje een bericht waarin stond “Mis je zo”. Begin juli had hij weer seksuele handelingen met haar, aldus de klacht.

Naaktfoto’s

De twee ontmoetten elkaar weken later, op 20 juli, nogmaals, ditmaal voor een privévlucht vanuit de luchthaven van Somerset. Het plan was om te vliegen naar Barnstable op Cape Cod, een schiereiland voor de kust van Massachusetts. Het was op de terugvlucht dat Mell het vliegtuig op de automatische piloot zette en hij seks had met het meisje. De twee hielden contact tot november van dat jaar. Tijdens die periode nam de man ook naaktfoto’s van het meisje.

Momenteel is de man nog vrij op borgtocht. Hij kon een miljoen dollar ophoesten door de woning van zijn moeder in de staat South Carolina als onderpand in te dienen. Mell stemde er ook mee in om zijn pilootlicentie in te leveren, van het huis en de werkplaats van het slachtoffer weg te blijven en een computerverbod na te leven. Ondertussen heeft Mells vrouw ook de scheiding aangevraagd. Op 12 juli krijgt hij zijn straf te horen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.