Miljoenenbuit bij bizarre ontvoering:
chauffeur hoort dat dochter gekidnapt is en gebruikt zijn vol geldtransport als losgeld

thinkstock
De chauffeur van een geldtransport heeft zijn gepantserde bestelwagen met aan boord een bedrag tussen de 15 en 30 miljoen Zwitserse frank (tussen de 13 en 26 miljoen euro) gisteravond afgestaan aan de ontvoerders van zijn dochter. De Fransman die voor een Zwitserse firma rijdt betaalde zo het losgeld, nadat de jonge vrouw van begin twintig eerder op de dag in grootstad Lyon was ontvoerd.

Ze werd gisteravond rond 22.00 uur veilig en wel teruggevonden langs een weg in Tramoyes, een gemeente op zo'n 20 kilometer ten noordoosten van Lyon. 

De studente liet haar ontvoerders binnen in haar woonst in de veronderstelling dat het loodgieters waren. Ze sleurden haar een auto in, waarop ze haar vader moest bellen. Er zou haar niets overkomen indien hij met zijn geldtransportwagen naar een afgesproken plaats reed en daar de sleutels aan de ontvoerders overhandigde, zo stelt Europe 1. 

De man was aan het werk, toen hij het onrustwekkende telefoontje kreeg.  De in de Franse gemeente Annemasse (Haute-Savoie) woonachtige vader reed naar een niet nader genoemde plaats in het Zwitserse kanton Vaud en overhandigde daar  de sleutels. Er zijn nog geen arrestaties verricht. Of er een al een spoor is naar de daders, is niet bekend.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ANN LIMBOS

  Goed geprobeerd van de vader.

 • jacques van de velde

  Vader wil niet blijven bedelen heu werken voor dat maandloon tot zijn 67 j of misschien nog langer. Is wel een scenario voor een kinderboek !

 • Nils De Vriendt

  Zou ik direct ook doen, als je vertrouwt op politiediensten ben je niet van deze wereld

 • Jack Vanderveen

  Ik constateer dat hier nog velen geloof hechten aan deze gebeurtenis. Leuk bedacht door vader en vrienden.

 • Frank Slaets

  Niets bende. Gewoon insidejob. Chauffeur en of dochter en entourage .