Miljoenenboete voor Trump als zijn gebouwen niet milieuvriendelijker worden

Trumptower in New York
REUTERS Trumptower in New York
Het zakenimperium van Trump mag zich verwachten aan een financiële opdoffer van enkele miljoenen als het zich niet houdt aan de klimaatdoelstellingen van de stad New York. 

Vorige maand heeft de gemeenteraad een nieuwe milieuregelgeving aangenomen die het energieverbruik van gebouwen drastisch moet verminderen, bijvoorbeeld door beter geïsoleerde ramen. De wet kadert in het plan van de stad om de uitstoot van schadelijke gassen tegen 2030 met 40 procent te verminderen. 

Volgens gegevens van the Guardian zijn acht gebouwen van Trump in New York niet in orde met het nieuwe reglement. Als er tegen 2030 geen inspanningen worden gedaan om de gebouwen milieuvriendelijker te maken, riskeert Trump vanaf dan elk jaar een boete van 2,1 miljoen dollar. Volgens stadsambtenaren stoten de acht grootste gebouwen van Trump zo’n 27.000 ton schadelijke gassen uit, het equivalent van 5800 auto’s. 

“President Trump, u bent op de hoogte. Uw vervuilende gebouwen zijn een deel van het probleem. Doe er iets aan of betaal de prijs”, liet Bill de Blasio, de burgemeester van New York optekenen.

De nieuwe normen worden door advocaten geprezen als de meest ingrijpende maatregelen die al door een stad werden genomen in de strijd tegen klimaatverandering. Het was dan ook nodig in New York. In de stad zijn gebouwen goed voor meer dan twee derde van de uitstoot. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.