Miljoenen airmiles verzameld voor migrantenfamilies in de VS na virale tweet

Een jongetje dat bij de grens van zijn moeder werd gescheiden, is met haar herenigd in Seattle.
AP Een jongetje dat bij de grens van zijn moeder werd gescheiden, is met haar herenigd in Seattle.
Een tweet van een professor aan een universiteit in de Amerikaanse staat Michigan heeft tot een golf van gedoneerde airmiles geleid. Honderden kinderen en hun ouders zijn nog altijd van elkaar gescheiden als gevolg van het ‘zero tolerance’-beleid van president Trump.

Beth Wilensky twitterde deze week over haar man, die veel reist. Nadeel is dat hij veel weg is, voordeel is dat hij met al zijn vliegreizen veel frequent flyer-miles bij elkaar spaart. Dankzij deze miles konden een man en zijn 3-jarige zoon, die van elkaar gescheiden waren bij de grens, naar familieleden worden gevlogen.

Mensen die ook airmiles wilden doneren, konden Wilensky een berichtje sturen, schreef ze. Dat heeft ze geweten: haar bericht werd inmiddels ruim 32.000 keer geretweet. Al snel verwees ze mensen direct door naar organisaties als Miles4Migrants en Michigan Support Cycle. De eerste organisatie had voorafgaand aan de tweet zo’n 3.1 miljoen frequent flyer miles ontvangen van gulle gevers. Inmiddels is dat aantal in minder dan een week verviervoudigd, meldt de oprichter van Miles4Migrants op Twitter.

Aangezien een gemiddelde binnenlandse vlucht in de VS zo’n 20.000 miles kost, kan Miles4Migrants met de inmiddels 13 miljoen gedoneerde punten voor honderden mensen een stoel reserveren. Gemiddeld doneren mensen zo’n 30.000 miles. De organisatie heeft sinds de oprichting in 2016 al 157 mensen een kosteloze vlucht kunnen aanbieden. Het merendeel van deze mensen is vluchteling.

Wilensky is blij  met alle aandacht voor haar tweet, omdat dit betekent dat er ook aandacht is voor organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dominique castelein

    one way ticket retour naar thuisbasis,goed zo,de mensen willen er ook van af,zou hier ook moeten kunnen,retour ticket naar den afrik,ik doneer

  • Johan Van Biesen

    De illegaliteit aanmoedigen, ja, dat is slim van deze linkse rakker, alles om Trump in diskrediet te brengen, terwijl hij de beste president is die ze in 50 jaar gehad hebben, zielig.