Miljardenrenovatie voor luchthaven JFK in New York

De luchthaven JFK in New York, berucht voor de vele vertragingen, zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid. Op de foto een impressie van hoe het eruit komt te zien.
AP De luchthaven JFK in New York, berucht voor de vele vertragingen, zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid. Op de foto een impressie van hoe het eruit komt te zien.
De luchthaven JFK in New York, berucht voor de vele vertragingen, zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, stelde de plannen vandaag voor. Kostprijs: 13 miljard dollar.

In de plannen is de aanleg van twee nieuwe internationale terminals tegen 2025 voorzien. Die moeten de verwachte groei van het luchtvaartverkeer opvangen. Met de nieuwe terminals kan de luchthaven, die in het district Queens ligt en grenst aan het water, zijn capaciteit verhogen van de huidige 60 miljoen tot minstens 75 miljoen passagiers per jaar. Ook grote toestellen zoals de Boeing 787 Dreamliner en Airbus A380 zullen er kunnen landen.

Daarnaast komen er nieuwe winkels en restaurants, een vernieuwde autoweg naar de luchthaven en meer standplaatsen voor vliegtuigen. Maar een betere verbinding met het openbaar vervoer naar Manhattan is niet voorzien.

"Een van de beste luchthavens ter wereld"

Een groot deel van de renovatie -10 miljard dollar- wordt door de luchtvaartmaatschappijen gefinancierd. "Dit moet JFK toelaten één van de beste luchthavens ter wereld te worden", aldus Cuomo bij de voorstelling van de plannen. De start van de werkzaamheden is voorzien voor 2020.

In de buurt van New York zijn er nog twee andere luchthavens: La Guardia en Newark. Op beide worden ook al moderniseringswerken uitgevoerd.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, stelde de plannen vandaag voor.
AFP De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, stelde de plannen vandaag voor.
De luchthaven JFK in New York, berucht voor de vele vertragingen, zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid. Op de foto een impressie van hoe het eruit komt te zien.
AP De luchthaven JFK in New York, berucht voor de vele vertragingen, zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid. Op de foto een impressie van hoe het eruit komt te zien.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • karl Renier

    zal dringend nodig zijn de wachttijden aan de immigratie kan oplopen tot 2 uur daarom vermijd ik JFK zoveel mogelijk en vlieg via Washington of Newark.