Miljardairsvrouw Kelly Craft vervangt Nikki Haley als VN-ambassadeur VS

Kelly Craft.
AP Kelly Craft.
De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van de diplomate Kelly Craft als VS-ambassadrice bij Verenigde Naties vandaag goedgekeurd. Ze zal Nikki Haley vervangen, die vorig jaar opstapte.

Centrumlinkse Democraten verzetten zich tegen de aanduiding van Craft. Ze wezen op een reeks onverklaarde afwezigheden tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur van Canada onder president Donald Trump. Dit jaar stopte ze met die job. Volgens prominenten van oppositiepartij heeft Craft ook te weinig ervaring.

In de Senaat werd de benoeming goedgekeurd met 56 stemmen voor op een totaal van 100 stemmen.

Joe Craft, d
e echtgenoot van Kelly Craft, is een miljardair en is actief in de koolmijnindustrie. Ze zijn belangrijke sponsors van Trump en zijn Republikeinse partij. 

Ze kwam in opspraak, nadat ze in Canadese media had gezegd dat ze beide kanten van het klimaatdebat geloofde. Later kwam ze daar op terug en beloofde ze, vanwege de positie van haar man, elke VN-discussies over dit onderwerp uit de weg te gaan.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    De iet of wat bekwame mensen zijn allemaal opgesoupeerd of gedegouteerd vertrokken, dus kiezen we voor iemand die het reeds een keer verknald heeft, het is tenslotte ook maar een jobke als ambassadeur bij de VN, een clubje waar Trump toch al niet graag deel van uitmaakt.

  • Geert Landsman

    Heel de Amerikaanse politiek is zo corrupt en vriendjespolitiek als het maar kan. Enkel België doet het nog beter, wij hebben bijna meer politiekers dan inwoners van België.

  • Ronny Biesen

    Trump techniek. Plaats je vriendjes daar waar nodig.