Miljardair Richard Branson: “Virgin Airlines heeft staatssteun nodig om te kunnen overleven”

Archiefbeeld van Sir Richard Branson bij de doop van een nieuwe A330 in Sydney.
Getty Images Archiefbeeld van Sir Richard Branson bij de doop van een nieuwe A330 in Sydney.
Virgin Airlines heeft staatssteun nodig om de zware impact van de coronacrisis op de luchtvaartsector te kunnen overleven. Dat heeft de Britse eigenaar en miljardair Richard Branson maandag gezegd. Branson zei alles wat hij kan te zullen doen om het bedrijf operationeel te houden.

“We zullen daarvoor regeringssteun nodig hebben, gezien de ernstige onzekerheid rond reizen vandaag en de onduidelijkheid over hoe lang de vliegtuigen aan de grond zullen blijven”, aldus Branson in een brief aan zijn personeel. “Dit zou onder de vorm van een commerciële lening zijn, het zou geen gratis geld zijn en de luchtvaartmaatschappij zal het terugbetalen”, aldus Branson, erop wijzend dat lagekostenmaatschappij easyJet al een lening gekregen heeft van 600 miljoen pond.

De Financial Times berichtte vrijdag dat de regering Virgin Atlantic opgedragen heeft om een vraag voor steun ten belope van een half miljard pond weer in te dienen, omdat het bedrijf niet aantoonde dat het andere mogelijkheden onderzocht heeft voor de extra financiering. 

Lees ook: 

Dochterbedrijven van airline Norwegian vragen faillissement aan, duizenden jobs in gevaar

Zal toerisme in eigen land boomen? Of gaat de reissector een bloedbad tegemoet? “Het zal chaos worden” (+)

AFP21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Landsman

  Waarom betalen die miljardairs het zelf niet? Hoe belachelihk is kapitalisme, geld genoeg hebben maar toch de staat om steun vragen.

 • Geert Van de Moortele

  Reizen naar Mars zal met 50% stijgen.Gelukkig heb ik al een ticket aan de de markprijs van 3 jaar geleden.Anders ga ik bij de concurrentie.

 • Monique Moens

  Meen je dit??? Hoorde ook al dat het miljoenen bedrijf booking.com steun aanvraagt. Ik denk dat je enkel zonder scrupules zulke dingen durft vragen en er ook mee wegkomt. Zo wordt je gigantisch rijk.

 • vital verstraten

  En ter zijde, het heet een kapitaalverhoging, bij de lusten horen ook de lasten voor de aandeelhouders. Als beursgenoteerd bedrijf hebben wij werkmensen ook niets gezien van de winsten die hij de laatste decennia heeft uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dat hij bij zijn huidige aandeelhouders maar rond gaat en een kapitaalverhoging doorvoert, probleem opgelost.

 • vital verstraten

  Wel als er geld is om eigen aandelen op te kopen dan kunnen ze ook eigen aandelen uitgeven en verkopen om geld binnen te krijgen. We leven toch in een kapitalistisch systeem. Dus niet de winsten privatiseren en de verliezen socialiseren. Dit geld ook voor alle andere bedrijven die eigen aandelen hebben ingekocht. Geld nodig, verkoop uw aandelen en val niet de werkmensen lastig beste CEO's.Kapitalisme op zijn best