Militaire parade van Trump zou tot 30 miljoen dollar kosten

AFP
Een door de Amerikaanse president Donald Trump verlangde militaire parade in Washington zou volgens eerste schattingen van het Witte Huis tussen 10 en 30 miljoen dollar kosten. 

Mick Mulvaney, de directeur van het Bureau voor Management en Budget (OMB), zei dat alles afhangt van de grootte en de uitrusting van het militair defilé. De eerste schattingen zijn erg voorlopig, zei Mulvaney voor de Begrotingscommissie van het Huis van Afgevaardigden. Er is nog geen budget voorzien. Verwacht wordt dat het Congres er de nodige middelen zal voor vrijmaken.

Trump heeft het Pentagon de opdracht gegeven voor een militaire parade. Het laatste defilé in Washington dateert van 25 jaar geleden. Trump kwam op het idee voor een militaire parade in eigen land, nadat hij vorig jaar in Parijs samen met president Emmanuel Macron het defilé ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag had bijgewoond. De plannen voor een militaire optocht in de Amerikaanse hoofdstad stuiten echter op veel kritiek.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pierre Ocreman

  Goed zot! Miljoenen mensen lijden honger en dorst!!!!

 • Diane Bernaerts

  Eisenhower verwierp dit in de jaren '50 al als een belachelijk idee, en ook de generaals zijn er tegen, omdat ze goed beseffen dat dit niet bedoeld is als eerbetoon aan het leger, maar enkel om Trumps eigen ego te strelen.

 • Yves De Groote

  En wat kost een Te Deum of een 21 juli parade in Brussel?

 • chantal prez

  Bah ja, Biljoenen dollars schulden,maar soit,we drukken nog wat dollars bij, de bevolking zal ze achteraf wel terugbetalen met hun 3-4 jobkes.Toffe pé he Trump.Zit echt in met het gewone volk,nietwaar?

 • Jean West

  Ik weet niet wat het probleem is van diegenen die daar kritiek op hebben. In België is er ieder jaar toch ook een parade en die is ook niet gratis.