Militair transportvliegtuig gecrasht in Amerikaanse staat Georgia: vijf doden

EPA
Aan een kruispunt van twee snelwegen nabij de internationale luchthaven van de stad Savannah, in de Amerikaanse staat Georgia, is woensdag een militair transportvliegtuig neergestort. Dat hebben meerdere Amerikaanse media gemeld en heeft een woordvoerder van de Amerikaanse luchtmacht bevestigd.

Het betrof een C-130 die de luchtmachtbasis Davis-Monthan in Arizona als bestemming had. Op televisiebeelden was een dikke zwarte rookpluim te zien. Wat de oorzaak is, is nog niet geweten.

Er waren vijf mensen aan boord van het toestel, aldus de luchtmacht. Ze kwamen allen om, zegt een woordvoerder van de Air National Guard van Georgia die eigenaar van de machine is. Het toestel was op trainingsmissie.

Een ooggetuige zag het vliegtuig neerstorten op een snelweg nabij de stad Savannah: "Ik zie deze toestellen hier wel vaker vliegen, dus schrok niet meteen. Maar opeens viel het toestel recht naar beneden op de snelweg." Een getuige van de crash vertelde nieuwszender CNN dat "de grond trilde alsof er een bom was afgegaan."

Een C-130 van de Amerikaanse luchtmacht is neergestort in de staat Georgia.
Twitter Een C-130 van de Amerikaanse luchtmacht is neergestort in de staat Georgia.
REUTERS
EPA
EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.